ТРАВИЈАТА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

16 Dec

ТРАВИЈАТА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

Event details

Date (start) 16-12-2020
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

ТРАВИЈАТА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

Диригент: Иван Еминовиќ
Асс.режисер: Трајко Јордановски
Концерт-мајстор:
Асс.хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

СОЛИСТИ:
Виолета Валери: Наде Талевска Спасовска
Алфред Жермон: Благој Нацоски
Жорж Жермон: Ристе Велков
Флора: Александра Лазаревска Василевски
Гастон: Дејан Стоев
Барон Дуфол: Драган Ампов
Маркиз Д’ Обињи: Драган Ампов
Д-р Гренвил: Борко Биџовски
Настапуваат хорот и оркестарот на Националната опера и балет

Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Невена Георгиевa

Tickets