Тоска Џакомо Пучини

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

17 Nov

Тоска Џакомо Пучини

Event details

Date (start) 17-11-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Тоска Џакомо Пучини

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Огњан Драганов (Бугарија)
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.Диригент: Катерина Стојковска
Асс. Режисер: Трајко Јордановски
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Хор мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљановска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Улоги:
Флорија Тоска: Весна Ѓиновска – Илкова
Марио Каварадоси: Зоран Сотиров
Барон Скарпија: Борис Трајанов
Чезаре Анџелоти: Ернес Ибраимовски
Клисар: Драган Ампов
Сполета: Никола Стојчевски
Шароне: Диме Петров
Клучар: Димитар Кожухаров
Овчарче: Десанка Глигоријевиќ

Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    17-11-2021 Price: 400-600ден.