РИТA – ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

24 Sep

РИТA – ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ

Event details

Date (start) 24-09-2019
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

РИТA – ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ

Комична опера во еден чин по либрето на Густаво Ваез.
Пра изведбата на операта е во Париз 07.05.1860
Работен наслов „Двајца мажи и една жена“

Диригент: Андреј Наунов
Режисер: Трајко Јордановски
Сценограф/Костимограф: Марија Ветеровска
Концертмајстор: 
Светло мајстор: Васко Лисичов
Корепетитор: Елена Сиљаноска, Јанинка НевчеваАндреја Наунов

УЛОГИ:
Рита:Александра Лазаревска Василевски
Бепе:Јане Дунимаглоски
Гаспаро:Кристијан Антовски
Бартоло: Борко Биџовски

 

Tickets