„ПО ПАТОТ НА ФАРИНЕЛИ“

Македонска Филхармонија, Скопје

20:00

16 May

„ПО ПАТОТ НА ФАРИНЕЛИ“

Детали за настанот

Датум (старт) 16-05-2019
Град Скопје
Почеток 20:00

Мапа на настанот

„ПО ПАТОТ НА ФАРИНЕЛИ“

Диригент: Борјан Цанев

Солист: Јуриј Мињенко – контратенор (Украина)

Програма:

А. Вивалди

А. Корели

Р. Броши

Н. Порпора

Г. Ф. Хендел

К. В. Глук

Билети