ПЕПЕЛАШКА – СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ

Национална Oпера и Балет, Скопје

19:00

25 Nov

ПЕПЕЛАШКА – СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ

Event details

Date (start) 25-11-2022
City Скопје
Time (start) 19:00

Event map

ПЕПЕЛАШКА – СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ

Балетска претстава за сите возрасти, современ балет во три слики.

Кореограф: Александар Илиќ (Србија)
Костимограф: Катерина Радошевиќ Галиќ (Хрватска)
Сценограф: Филип Коруновски
Дизајн на звук: Георг Драушник (Хрватска)
Дизајн на светло: Милчо Александров
Асистент – кореограф: Саша Евтимова и Мојца Мајцен (Словенија)
Асистент кореограф: Ангела Богеска
Репетитори: Саша Евтимова и Билјана Пашариковска

Настапуваат:
Пепелашка: Христина Наќевска, Билјана Басмаџиева Ковачевски, Симона Митовска, Наташа Трендафилов – Гицев
Принц: Игор Веланоски, Балаж Лочеи (Унгарија)

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ И БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ НА НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

Tickets