„ОРЕВОКРШАЧКА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

30 Jan

„ОРЕВОКРШАЧКА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Event details

Date (start) 30-01-2019
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„ОРЕВОКРШАЧКА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ

Музика: П.И.Чајковски
Диригент: Бисера Чадловска
Либрето: М. И. Петипа по сказната на Т. А. Хофман
Кореограф: Василиј Иванович Ваинонен (Русија)
Репетитори:
Сценограф: Анатолиј Нежњи (Русија)
Костимограф: Љупка Ристовска

 

Настапуваат оркестарот, првенци, солисти и целиот балетски ансамбл при НУ МОБ

Tickets

  • Партер

    Buy tickets

    Лево - Десно, 30-01-2019 Price: 400ден.

  • Галерија

    Buy tickets

    Лево, 30-01-2019 Price: 300ден.