Жорж Бизе КАРМЕН

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

26 Nov

Жорж Бизе КАРМЕН

Event details

Date (start) 26-11-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Жорж Бизе КАРМЕН

Диригент: Оксана Мадараш ( Украина)
Режисер: Нина Најденова (Бугарија)
Сценограф: Елена Иванова (Бугарија)
Костимограф: Марија Пупучевска

Настапуваат:
Кармен: Николина Јаневска
Дон Хозе: Зоран Сотиров
Ескамилио: Ристе Велков
Микаела: Сандра Митровска
Фраскита: Ана Ројдева Талевска
Мерцедес: Соња Пендовска – Мадевска
Данкаиро: Драган Ампов
Ремендадо: Дејан Стоев
Цунига: Ернес Ибраимовски
Моралес: Драган Ампов

Балет:
Жени: Илијана Данаилов, Бојана Христовска, Ангела Богатинова,
Maжи: Мирослав Митрашиновиќ, Агим Бафтии, Кристијан Јангос, Никола Орсо

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    26-11-2021 Price: 400-600ден.