„ЖИЗЕЛ“ – БАЛЕТСКА ПРЕМИЕРА 03.11.2021

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

03 Nov

„ЖИЗЕЛ“ – БАЛЕТСКА ПРЕМИЕРА 03.11.2021

Event details

Date (start) 03-11-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„ЖИЗЕЛ“ – БАЛЕТСКА ПРЕМИЕРА 03.11.2021

Диригент: Иван Еминовиќ
Кореограф: Жан Корали, Жил Перо, Мариус Петипа, Леонид Лавровски
Адаптација: Ирена Пасариќ (Хрватска)
Сценограф: Александар Ношпал и Михајло Стојановски
Костимограф: Александар Ношпал

Настапуваат:
Жизел: Мими Поп Алексова Атанасовска
Алберт: Бобан Ковачевски
Хиларион: Игор Веланоски
Мирта: Ивана Коцевска
Па де де: Христина Наќевска, Ендру Кук (Англија)
Мајка: Марија Јосифовска Ристовска
Батилда: Марија Брдароска
Гроф: Александар Петковски
Придружник на грофот: Драган Кочоски

Настапува балетскиот ансамбл и оркестарот на Националната опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    03-11-2021 Price: 600-1000ден.