Дневникот на Ана Франк

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

11 - 12 Mar

Дневникот на Ана Франк

Детали за настанот

Датум (старт) 11-03-2019
Датум (крај) 12-03-2019
Град Скопје
Почеток 20:00

Мапа на настанот

Дневникот на Ана Франк

Најчитаниот дневник во светот „Дневникот на Ана Франк“ во режија на Трајко Јордановски, а во насловната улога Деспина Спировска, организиран како хуманитарен настан на малата сцена на Македонската Опера и Балет – Скопје.

Улоги:
Ана Франк: Деспина Спировска
Маргот: Билјана Дабеска
Мип: Симона Јовчевска
Ото: Невен Силјановски
Едит: Катерина Митева Бошковска
Г-дин Ван Дан: Јане Дунимаглоски
Г-ѓа Ван Дан: Марика Поповиќ
Петар: Марко Гапо
Забарот: Зоран Данилов
Германски офицер: Тихомир Јакимовски
Германски војник: Дарко Станојловски

Билети