Гранд Хотел – балет

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

21 Dec

Гранд Хотел – балет

Event details

Date (start) 21-12-2021
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Гранд Хотел – балет

„Дали убавината навистина ќе го спаси светот или постојаниот копнеж по неа ќе уништи поединецот? Постојано го преиспитувам нашиот однос кон животот, кој незапирливо тече. Дали времето навистина тече или неговиот тек е само нашата конструкција како би имале некаква референтна рамка на постоење и сопствената релевантност? Што би правеле со таа необична кокетската способност го сопреме или да го вратиме времето? Дали би ја уништиле секоја смисла на цивилизацијата, или ќе предизвикаме емоционална пропаст и всушност се уништиле самите себе? ” Александар Илиќ

Tickets