Винченцо Белини „НОРМА“

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

21 Oct

Винченцо Белини „НОРМА“

Event details

Date (start) 21-10-2022
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

Винченцо Белини „НОРМА“

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Ренато Бонајуто (Италија)
Асс.режисер: Тереза Гаргано (Италија)
Сценограф и Костимограф: Флавио Арбети (Италија)
Коавтор на костимите: Марија Пупучевска
Хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ
Асс.режисер: Tрајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Асс.диригент:Катерина Стојковска
Асс.костимограф: Ангела Богеска
Концертмајстор:
Вокал тренер: Пелагија Чернева Панајотова
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан Петрушевски\
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Невена Георгиева

Настапуваат:
Норма: Весна Ѓиновска Илкова
Полионе: Зоран Сотиров
Адалџиза: Сандра Митровска
Оровезо: Владимир Саздовски
Клотилде: Соња Пендовска Мадевска
Флавио: Дејан Стоев
Деца: Василиј и Стефан Дашиќ

Настапуваат хорот и оркестарот на Националната опера и балет

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    21-10-2022 Price: 400-600ден.