„АНА КАРЕНИНА“ – П.И. ЧАЈКОВСКИ

Национална Oпера и Балет, Скопје

20:00

29 Dec

„АНА КАРЕНИНА“ – П.И. ЧАЈКОВСКИ

Event details

Date (start) 29-12-2018
City Скопје
Time (start) 20:00

Event map

„АНА КАРЕНИНА“ – П.И. ЧАЈКОВСКИ (29.12.2018)

БАЛЕТСКА ПРЕМИЕРА

Кореограф: Лео Мујиќ (Хрватска)
Диригент: Бисера Чадловска
Костимограф: Александар Ношпал
Пренел сценографија: Михајло Стојановски
Соло виолина: Климент Тодоровски
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Соло клавир: Андреја Наунов
Светло мајстор: Милчо Александров
Дизајн: Емил Петров
Инспициент: Дубравка Шопова, Тијана Тарчуговска
Корепетитор: Марјан василевски, Стефан Пехчевски
Репетитори: Горан Божинов, Лора Тарчуговска
Асистент костимограф: Емануела Трајческа

Настапуваат:
Ана Каренина: Мими Поп Алексова Атанасовска
Вронски: Бобан Ковачевски
Каренин: Васил Чичиашвили (Грузија)
Кити: Maрија Kичевска Шокаровска
Доли: Саша Евтимова
Бетси: Ивана Коцевска
Сорокина: Билјана Басмаџиева Ковачевски
Стива: Анар Микаилов (Азербејџан)
Левин: Игор Велановски
Грофица Вронска: Олга Панго
Лидија Ивановна: Ангела Велевска
Серпуховски: Ендру Кук (Англија)
Серјожа (дете): Тимотеј Николовски, Матеј Насковски (ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“)
2 Љубовника: Мирослав Митрашиновиќ, Никола Орсо
Гувернанта: Маја Митровска Богојевскa

Tickets

  • СТАНДАРДЕН БИЛЕТ

    Buy tickets

    ПАРТЕР, 29-12-2018 Price: 600,800,1000ден.