WSET СЕРТИФИЦИРАНА ОБУКА ЗА ВИНА – LEVEL 1

M6 ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР, Скопје

09:00 17:00

12 Dec

WSET СЕРТИФИЦИРАНА ОБУКА ЗА ВИНА – LEVEL 1

Event details

Date (start) 12-12-2019
City Скопје
Time (start) 09:00
Time (end) 17:00

Event map

WSET СЕРТИФИЦИРАНА ОБУКА ЗА ВИНА – LEVEL 1

Овој курс е наменет за почетници ентузијасти за вино и за професионалци што ја започнуваат својата нова кариера во винската индустрија или во угостителството. Ќе научите да го опишувате виното на лесен но структуриран начин преку видот, мирисот и вкусот, благодарејќи на систематскиот пристап, и ќе можете да ги идентификувате главните стилови на вино. До крајот на курсот, исто така, ќе ги сфатите клучните принципи на спарувањето храна и вино, служењето и чувањето на виното и ќе можете да ги применувате овие принципи во секојдневниот живот и во работата.

Не се потребни претходни познавања. Курсот ќе се изведува на англиски јазик, така што полезно е добро ниво на англиски јазик. По полагањето на завршниот испит, слушателите ќе добијат WSET сертификат и значка.

Tickets