MAKE 11. DOX 2020 23.08.2020

Кинотека на Македонија, Youth Cultural Centre, Скопје Skopje

20:30

23 Aug

MAKE 11. DOX 2020 23.08.2020

Event details

Date (start) 23-08-2020
City Скопје Skopje
Time (start) 20:30

Event map

MAKE 11. DOX 2020 23.08.2020

Единаесеттото издание на фестивалот за креативен документарен филм МакеДокс

„Слеј те со тишината“

Кинотека на Македонија

20:30 РЕВИЗИЈА / REVISION, Mikhail Zheleznikov, RU, 2020, 4’
ПАРЧЕ ШУМА / A PIECE OF FOREST, Hannes Schilling, DE, 2019, 25’
НИШТО БЕЗ СЕМЕЈСТВОТО / IT TAKES A FAMILY, Susanne Kovács, DK, 2019, 59’

22:30 ЗА ВЛАКНАТА / ABOUT-HAIR, Josefina Lubojacki, CZ, 2019, 17’
ФАТЕНИ ВО МРЕЖА / CAUGHT IN THE NET (ШКОЛСКА ВЕРЗИЈА), Vít Klusák,
Barbora Chalupová, CZ, SK, 2020, 63’

Младински Кулурен Центар

21:00 СИТЕ ЌЕ УМРЕМЕ / WE ARE ALL GOING TO DIE, Sashko Potter Micevski, МК, 2019,
25’
КОЛЕКТИВ / COLLECTIVE, Alexander Nanau, RO, LU, 2019, 109’

23:00 МАНГУПИ / PUNKS, Maasja Ooms, NL, 2019, 90’

Протокол за публика:
– Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
– Задолжителна дезинфекција на раце, на влез, за секој посетител;
– Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител.

Tickets

  • Кинотека на Македонија

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 23-08-2020 Price: 200ден.

  • МКЦ - парк

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 23-08-2020 Price: 200ден.