MAKE 11. DOX 2020 22.08.2020

Кинотека на Македонија, Youth Cultural Centre, Скопје Skopje

20:30

22 Aug

MAKE 11. DOX 2020 22.08.2020

Event details

Date (start) 22-08-2020
City Скопје Skopje
Time (start) 20:30

Event map

MAKE 11. DOX 2020 22.08.2020

Единаесеттото издание на фестивалот за креативен документарен филм МакеДокс

„Слеј се со тишината“

Кинотека на Македонија

20:30 А ПОТОА ПАЃА НОЌТА/ THEN COMES THE EVENING , Maja Novaković, SR, BA,
2019, 27’
СВЕТИОТ ТАТКО/ HOLY FATHER , Andrei Dascalescu ,RO, 2020, 85’

22:30 ГОИАТ / GOIAT , Jordi Prieto, ES, 2020, 31’
МАЛИОТ ЧОВЕК, ВРЕМЕТО И ТРУБАДУРОТ / LITTLE MAN, TIME AND THE
TROUBADOUR , Ineke Smits, NL, BE, 2019, 102’

Младински Кулурен Центар

21:00 ЈАК КЕШ/ TREMENDOUS CREAM, Alexei Dmitriev, RU, 2020, 3’
ФАТЕНИ ВО МРЕЖА/ CAUGHT IN THE NET, Vít Klusák, Barbora Chalupová, CZ, SK,
2020, 100’

23:00 ЌЕ ДОПЛОВИ РЕКС/ THE REX WILL SAIL IN, Josip Lukic, HR, 2019, 35’
КРАЛОТ НА КРСТАРЕЊЕТО/ KING OF THE CRUISE, Sophie Dros, NL, 2019, 79’

Протокол за публика:
– Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
– Задолжителна дезинфекција на раце, на влез, за секој посетител;
– Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител.

Tickets

  • Кинотека на Македонија

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 22-08-2020 Price: 200ден.

  • МКЦ - парк

    Buy tickets

    Целовечерен билет, 22-08-2020 Price: 200ден.