MAKE 11. DOX 2020 21.08.2020

Кинотека на Македонија, Youth Cultural Centre, Скопје Skopje

20:30

21 Aug

MAKE 11. DOX 2020 21.08.2020

Event details

Date (start) 21-08-2020
City Скопје Skopje
Time (start) 20:30

Event map

MAKE 11. DOX 2020 21.08.2020

Единаесеттото издание на фестивалот за креативен документарен филм МакеДокс

„Слеј се со тишината“

Кинотека на Македонија

20:30 СИТЕ ТРЕБАШЕ ДА БИДЕМЕ КРАЛИЦИ/ WE WERE ALL TO BE QUEENS, Ana
Catalá, DE, 2018, 23’
ЧАДРА – РЕКА МЕЃУ НАС/ CHADDR- A RIVER BETWEEN US, Minsu Park, DE, 2020,
88’

22:30 ЦРНО И БЕЛО/ BLACK AND WHITE, Eluned Zoë Aiano, Anna Benner, CZ, DE, 2019,
19’
САМО ЃАВОЛОТ ЖИВЕЕ БЕЗ НАДЕЖ/ ONLY THE DEVIL LIVES WITHOUT HOPE,
Magnus Gertten, SE, NO, 2020, 95’

Младински Кулурен Центар

21:00 ЕДНА ДВОЈКА ПУШИ ЦИГАРИ ВО СОБАТА/ A COUPLE IN A ROOM SMOKING
CIGARETTES, Katarzyna Gondek, PL, BE, 2020, 10’
ЕПИЦЕНТАР/ EPICENTRO, Hubert Sauper, AU, FR, 2020, 108’

23:00 НАСПРОТИ ВОДАТА/ BREAKWATER, Cris Lyra, BR, 2019, 27’
МОЕ ТЕЛО / MY BODY, Michele Pennetta, CH, IT, 2020, 75’

Протокол за публика:
– Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
– Задолжителна дезинфекција на раце, на влез, за секој посетител;
– Задолжително мерење на температура на влез, за секој посетител.

Tickets

  • Кинотека на Македонија

    Buy tickets

    Целовечерен концерт, 21-08-2020 Price: 200ден.

  • МКЦ - парк

    Buy tickets

    Целовечерен концерт, 21-08-2020 Price: 200ден.