АИДА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

31 May

АИДА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

Event details

Date (start) 31-05-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

АИДА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

НАЦИОНАЛНА ОПЕРА И БАЛЕТ-ОПЕРА
51 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

,,Аида“
Џузепе Верди
Опера во четири чина

Диригент: Роберто Џанола (Roberto Gianolla) (Италија)
На сцената пренел и адаптирал: Дејан Прошев
Кореограф: Луиза Балдинети (Luisa Baldinetti) (Италија)
Асс.кореограф: Саша Евтимова
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Концерт-мајстор: Верица Ламбевска
Хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ
Светло мајстор: Васил Лисичов
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан Петрушевски
Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Невена Георгиева

Tickets