700 год. од смртта на Данте Алигиери „Дрдорењата на Лапо“ – Џо Скитино Либрето: Клаудио Салтарели

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

19 Nov

700 год. од смртта на Данте Алигиери „Дрдорењата на Лапо“ – Џо Скитино Либрето: Клаудио Салтарели

Event details

Date (start) 19-11-2021
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

700 год. од смртта на Данте Алигиери „Дрдорењата на Лапо“ – Џо Скитино Либрето: Клаудио Салтарели

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Дејан Прошев
Концерт-мајстор: Верица Ламбевска, Климент Тодороски
Хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ
Светло дизајн: Перо Марачков
Корепетитори: Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Настапуваат:
Лапо Салтарели: Џанпиеро Руџери
Данте Алигиери: Благој Нацоски
Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    19-11-2021 Price: 300-500ден.