„ОРЕВОКРШАЧКА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ (31.1.2023)

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

31 Jan

„ОРЕВОКРШАЧКА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ (31.1.2023)

Event details

Date (start) 31-01-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

„ОРЕВОКРШАЧКА“ – ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ (31.1.2023)

Кореограф: Василиј Иванович Ваинонен (Русија)
Сценограф: Анатолиј Нежњи (Русија)
Костимограф: Љупка Ристовска
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова, Билјана Пашариковска, Наташа Јосифовска,Дафина Данилоска-Кочевска

Настапуваат:
Клара: Марија Кичевска Шокаровска
Принц:Франциско Хименес Руиз (Шпанија)

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ, БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ  НА НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ И ДЕЦА ОД БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ДМБУЦ „ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ“

Времетраење на цела претстава: 1 час и 30 минути

I чин: 44 минути

II чин: 48 минути

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    31-01-2023 Price: 400-600ден.