Гаетано Доницети „РИТА“

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

01 Feb

Гаетано Доницети „РИТА“

Event details

Date (start) 01-02-2023
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

Гаетано Доницети „РИТА“

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Трајко Јордановски
Асс.Режисер: Љупка Јакимовска
Сценограф / Костимограф: Марија Ветеровска
Концерт мајстор: Игор Тодоров
Светло дизајн: Васко Лисичов
Корепетитор: Андреја Наунов, Јанинка Невчева, Елена Сиљаноска, Јордан Петрушевски

Настапуваат:

Рита: Aна Ројдева
Бепе: Јане Дунимаглоски
Гаспаро: Васко Здравков
Бартоло: Борко Биџовски

Инспициенти:  Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Невена Георгиева

*времетраење на претставата 75 минути

Tickets