„Аида“ Џузепе Верди

National Opera and Ballet, Skopje

20:00

31 May

„Аида“ Џузепе Верди

Event details

Date (start) 31-05-2022
City Skopje
Time (start) 20:00

Event map

„Аида“ Џузепе Верди

Диригент: Оливер Балабурски
На сцената пренел и адаптирал: Дејан Прошев
Кореограф: Луиза Балдинети
Асс.кореограф: Саша Евтимова
Асс.режисер: ЉупкаЈакимовска
Концертмајстор: Климент Тодороски
Хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева,
Андреја Наунов, Јордан Петрушевски
Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Настапуваат:
Aида: Сања Керкез (Србија)
Радамес: Виталиј Ковалчук (Украина)
Амнерис: Сања Анастасиа (Србија)
Рамфис: Владимир Саздовски
Фараон: Игор Дурловски
Амонасро: Отар Накашидзе (Грузија)
Главна свештеничка: Катерина Стојановска
Гласник: Дејан Стоев

Балетски солист: Ивана Коцевска

Tickets

  • Билет

    Buy tickets

    31-05-2022 Price: 800-1200ден.