Loading Events
ноември 1 @ 10:30 pm
250 ден

 

rhcp worl tribute

Red Hot Chili Peppers World Tribute (Brasil)

“Red Hot Chili Peppers World Tribute“ е бенд формиран во Бразил – São Paulo во 2003 година, и е првиот светски tribute на RHCP. Бендот работи 3 големи турнеи низ европа, едната во 2010 другата во 2013 година низ 38 градови и 11 држави, и 2017 низ повеќе од 50 градови и држави. Оваа година се 4 пат на европска турнеја. Светскиот Tribute на RHCP во Бразил има одржано големи концерти во преку 200 градови, исто така работат големи турнеи и фестивали низ Аргентина и Парагвај. Фронтменот на бендот е близок пријател со вистинските RHCP, и е дел од нивната книга “Fandemonium“ објавена во 2014 година, а бендот е составен од членови  кои се од 3 разлилчни држави, препознатливи се по тоа што ја користат истата сетлиста, истите костими и инструменти, верувајќи дека тоа е единствениот начин да ја создадат истата атмосфера каква што е на концертите на светски познатите Red Hot Chili Peppers.

По барање на публиката,  на 01-ри Ноември повторно во клубот Станица 26 во Скопје, публиката ќе има уште една можност да ја види Бразилската атракција “Red Hot Chili Peppers World Tribute“

Купи Билет Онлајн

Buy Tickets Online