Loading Events
  • This event has passed.
јуни 5 @ 8:30 pm - 11:00 pm
1200 ДЕН

OUMOU SANGARÉ vocal
GUIMBA KOYATE guitar
ELISE BLANCHARD bass
JON GRANDCAMP drums 
ALEXANDRE MILLET keyboards 
ABOU DIARRA amele n’goni 
EMMA LAMADJI backing vocals 
KANDY GUIRA backing vocals 

Уму Сангаре. Суперѕвездата од Мали. Најголемата африканска пејачка и добитник на наградата Греми. Амбасадор на добра волја на Обединетите нации, добитник на Интернационалната музичка награда на УНЕСКО и “Artist Award winner” на WOMEX 2017. Пејачка, композитор и посветен активист за правата на жените во родната Мали и низ цела Африка. Родена е во Бамако, Мали, започнувајќи ја својата музичка кариера на рана возраст пеејќи традиционални песни. Таа го сними својот спектакуларен прв албум “Moussolou” на дваесет-годишна возраст. Гласот на Сангаре е радост за душата, возвишен со високите ноти и богатата рапавост. Нејзиниот придонес кон развојот и збогатувањето на музиката, интернационалната музичка соработка и каузата за мир и разбирање помеѓу сите раси и народи е огромен. Стилот на пеење на Сангаре е Васулу, и затоа е позната како „песнопојната птица на Васулу”. Популарен музички жанр произлезен од народните традиции во руралниот југозападен дел од Мали. Токму тој стил ѝ донесе меѓународен успех и со него продолжува да ја доближува Васулу културата и традицијата до светската публика. Последниот албум “Mogoya”, од многумина прогласен за албум на 2017 година, претставува ново, возбудливо поглавје во нејзината кариера. 


Цена на билети / Ticket prices:
Галерија / Gallery – 1200 MKD 
Партер / Parter – 1500 MKD 

* Билетот за концертот на Oumou Sangaré нема да влегува во комплетот за останатите вечери на Оффест.

Купи Билет Онлајн