Loading Events
  • This event has passed.
август 16 - август 23
50 ден - 1500 ден

MaкеДокс

Фестивал на креативен документарен филм

Бројот девет е бројот на мудроста, универзалната љубов, на судбината, вечноста, ангелите, универзалнните духовни закони, вистината, стрелците, се смета за магичен број,
женски и интровертен. Вибрира со креативност, сензибилност, мистицизам и внатрешна мудрост, високи идеали, ексцентричност, визионерство, генијалност, неконформизам. Тоа е свет број на Питагорејците, број на исполнување и број на Брама, креаторот на сè,…. сè саде убаини. И се тоа ние треба да понудиме, и да се знае – на деветтото издание на МакеДокс, имаме од сè тоа по нешто. Девет години беа потребни една наковална да падне од небото насред Куршумли ан и да донесе небесни ѕвезди на платното. Во деветиот циклус се учи да се каже не, и да се следи внатрешниот глас, интуицијата, разбирањето и сочувството. А годинава имаме слабост кон музика и песна, тоа е нашиот полски грев. Иднината почнува денес, не утре. Бидејќи заокружуваме циклус од едноцифрени изданија, имам разноразни делиции, од избор на филмови, работилници, единствена фотографска изложба, каде се прикажуваме себеси, во едно бескрајно интимно светло, до магичните муабети под смоква, и секако, музика. Ве каниме, да ни се придружите уште на загревањето, на излетот до Полска во нашето срце, па преку отворањето, до крај на ова
магично, јубилејно издание.

MakeDox 2018 Фестивалски билет 16-23.08.2018

Вечерен билет за отворањето на фестивалот MakeDox 16.08.2018

MakeDox само концерт 16.08.2018

Програма за деца и младинци 17.08.2018 18:00h

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 17.08.2018 20:30h

Вечерен билет за 2 проекции во Куршумли ан 17.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 17.08.2018 22:30h

Единечен билет за 2-рата проекција во Куршумли ан 17.08.2018 23:00h

Програма за деца и младинци 18.08.2018 18:00h

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 18.08.2018 20:30h

Вечерен билет за 2 проекции во Куршумли ан 18.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 18.08.2018 22:30h

Единечен билет за 2-рата проекција во Куршумли ан 18.08.2018 23:00h

Програма за деца и младинци 19.08.2018 18:00h

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 19.08.2018 20:30h

Вечерен билет за 2 проекции во Куршумли ан 19.08.2018 21:00h

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 19.08.2018 22:05h

Единечен билет за 2-рата проекција во Куршумли ан 19.08.2018 23:15h

Единечен билет за филм од програмата Деца и Млади 20.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 20.08.2018 20:30h

Вечерен билет за 2 проекции во Куршумли ан 20.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 20.08.2018 22:30h

Единечен билет за 2-рата проекција во Куршумли ан 20.08.2018 23:00h

Единечен билет за филм од програмата Деца и Млади 21.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 21.08.2018 20:30h

Вечерен билет за 2 проекции во Куршумли ан 21.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 21.08.2018 23:00h

Единечен билет за 2-рата проекција во Куршумли ан 21.08.2018 23:00h

Единечен билет за филм од програмата Деца и Млади 22.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 22.08.2018 20:30h

Вечерен билет за 2 проекции во Куршумли ан 22.08.2018

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 22.08.2018 22:30h

Единечен билет за 2-рата проекција во Куршумли ан 22.08.2018 23:20h

Единечен билет за проекциите пред Куршумли Ан 23.08.2018 20:30h

Вечерен билет за 2 проекции во Куршумли ан 23.08.2018

Единечен билет за 2-рата проекција во Куршумли ан 23.08.2018 23:00h