Loading Events
  • This event has passed.
мај 12 @ 7:30 pm - 9:30 pm
900ден

СОН-ВЕРБА-ЉУБОВ 

Целовечерен концерт на Дуке Бојаџиев во големата сала на Македонската филхармонија кој ке се одржи на 11ти и 12ти Мај, со почеток во 19:30 часот

По пауза од две години, еден од најистакантите македонски композитори, Дуке Бојаџиев, кој долги години живее и работи во Њујорк, повторно ќе настапи пред македонската публика со два последователни концерти во Скопје на 11 и 12 мај во новиот објект на Македонската филхармонија. Во рамките на целовечерниот концерт со наслов „СОН ВЕРБА ЉУБОВ“, Бојаџиев ќе настапи со авторски материјал освежен со нови нумери од албумското издание Сон-Верба-Љубов како и дел од неговото филмско творештво.

Состав:

Дуке Бојаџиев – пијано и вокал

Тијана Дапчевиќ – вокал

Наташа Петровиќ – вокал и нарација

Исмаил Лумановски – кларинет

Мартин Ѓаконовски – контрабас

Костас Анастасиадис – тапани,

стринг квартет:

Владимир Крстев – виолина 1

Маја Ефремова Шеќерова – виолина 2

Марко Виденовиќ – виола

Марија Михајловска – виолончело

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online