Loading Events
  • This event has passed.
февруари 8, 2017 @ 8:00 pm - 10:30 pm
400ден

Дон Џовани е опера во два чина со музика од Волфганг Амадеус Моцарт и италијанското либрето на Лоренцо Да Понте која се базира на легендите за Дон Жуан, измислен развратник и заводник. 

Диригент:Иван Еминовиќ
Режисер: Лев Пуљиезе (Италија)
Сценограф: Марија Ветероска
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Кореограф: Oлга Панго
Концертмајстор: Верица Ламбевска
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓоргеска, Ѓургица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Инспициенти: Мирче Стојчевски, Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

НАСТАПУВААТ:

Дон Џовани: Небојша Бабиќ (Србија)
Лепорело: Владимир Саздовски
Комендаторе: 
Дона Ана: Дешира Ахмети Карлиу
Дон Отавио: Благој Нацоски
Дона Елвира: Хуи Тиан (Кина)
Церлина: Гонца Богоромова
Мазето: Драган Ампов

 

Купи Билет Онлајн

Buy Tickets Online