Loading Events
  • This event has passed.
март 30 @ 8:00 pm - 10:00 pm
200ден

Режија: Сашо Миленковски

играат: Сања Арсовска / Билјана Беличанец – Алексиќ, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов Сценографија:Тихомир Спировски

Според календарот на Маите, на 22 декември 2012 година, требаше да се случи катаклизма, катастрофа, крај на светот. И дојде 22 и помина, помина и 23 и ништо не се случи. Дури некаде на 24, попладне, на Ројтерс се појави вест дека светот преживеа, дека, сепак, Маите згрешиле и, фала му на бога, не биле во право. Освен…освен што ги снема сите Македонци од целиот свет. Сите Македонци од сите континенти, сите освен шест. Овие шест биле на пикник, на планината Алшар и останале живи. Е токму тие тројца мажи и три жени играат во претставата.

Повеќе информации и фотографии за претставата тука.

 

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online