Loading Events
  • This event has passed.
октомври 13, 2017 @ 8:00 pm
150ден

ТЕАТАР „У МОСТА“- ПЕРМ, РУСИЈА

Оваа неверојатна претстава на театарот „У Моста“стана легендарна, бидејќи предизвика огромен одзив, испровоцира бура од спротиставени чувства и го направи театарот популарен во Русија и во странство. Дејствието се одвива во урнатините на исчезнатата цивилизација. Татко, Мајка и нивната Ќерка се единствените преживеани на Земјата. Тие лутаат низ пустината, изгорени од атомската катастрофа, во потрага по други луѓе за да го спасат животот во Универзумот. И покрај морничавата атмосфера на животот после светскиот Армагедон, претставата остава чувство на светлина и катарза.

 

Купи Билет Онлајн