Loading Events
  • This event has passed.
април 12, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm
300ден

Турандот е опера во три чина од Џакомо Пучини. Напишана по либретото на Џузепе Адами и Ренато Симони. Текстот се базира на адаптацијата на Фридрих Шилер на драмата Турандот од Карло Гоци. Пучини умира и не ја допишува операта, подоцна таа е завршена од Франко Алфано. Светската премиера се изведува во Миланската Скала на 25 Април 1926 година диригирана од Артуро Тосканини. Операта се извела по музиката на Пучини без дополнувањата на Алфано.

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер / Сценограф / Костимограф: Џанкарло дел Монако (Италија)
Светло дизајн: Волфганг фон Цубек (Австрија)
Кореограф: Саша Евтимова
Асс. Режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Концерт мајстор:  Климент Тодоровски
Асс. Хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреј Наунов
Испициенти:  Мирче Стојчевски, ЉупчоПолизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павловски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

НАСТАПУВААТ:

Турандот: Павлина Новаковска
Калаф: Ворен Мок (Кина)
Лиу: Бинг Бинг Ванг (Кина)
Тимур: Владимир Саздовски
Пинг: Кристијан Антовски
Панг: Дарко Нешовски
Понг: Дејан Стоев
Мандарин: Диме Петров / Васко Здравков
Алтоум: Марјан Николовски
Принцот од Персиjа: Дарко Нешовски
Џелат: Тихомир Јакимовски

Купи Билет Онлајн

Buy Tickets Online