Loading Events
  • This event has passed.
април 24 @ 8:00 pm
300ден

Сон на летната ноќ

teatarska pretstava son na letnata nokj - teatar komedija

„Сон на летната ноќ“ е комедија-пасторала која ги карикира љубовните врски помеѓу мажот и жената и нивните брачни односи. Во неа се преплетуваат три приказни, преку кои ќе ги видите љубовните искушенија на четворицата млади пријатели, ќе ѕирнете во спалната соба на боговите од антиката и ќе бидете сведоци на една волшебна ситуација кога Титанија ќе се вљуби во магаре…

„Сон на летната ноќ“ е втора комедија од Вилијам Шекспир што се поставува во Театар Комедија, по „Многу врева за ништо“ (2014 г.).

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online