Loading Events
  • This event has passed.
март 26, 2017 @ 8:00 pm - 10:00 pm
250ден

Врвниот виолинист, виртуозот на „Чардашот“ – Роби Лакатош за прв пат ќе гостува во Битола. Роби Лакатош не е само виртуоз, туку со неговата уникатност и стилска разновидност создава магија на сцената. Со леснотија ја комбинира класичната музика со џез и унгарски фолклорен идиом.

Лакатош настапувал на најпознатите фестивали во Европа, Азија и Америка, заедно со големите џез имиња како Херби Хенкок, Квинси Џонс, Стефан Грапели…

Купи Билет Онлајн

Buy Tickets Online