Loading Events
  • This event has passed.
март 16 @ 8:00 pm
300ден

РИГОЛЕТО – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

rigoleto - giuseppe verdi - makedonska opera i balet

Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Нина Најденова (Бугарија)
Сценограф: Живојин Трајановиќ
Костимограф: Марија Пупучевска
Кореограф: Саша Евтимова, Киро Павлов
Концерт мајстор: Верица Ламбевска
Светло дизајн: Милчо Александров
Асс. режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреј Наунов

Настапуваат:
Риголето: Марјан Јованоски
Џилда: Наде Талевска
Војводата од Мантова: Зоран Сотиров
Спарафучил: Александар Стефаноски
Мадалена: Ирена Кавкалевска
Монтероне: Ернес Ибраимовски
Гроф Чепрано: Диме Петров
Грофица Чепрано: Катерина Стојановска
Маруло: Драган Ампов
Борса: Дејан Стоев
Џована: Злата Тошевска
Паж: Десанка Глигоријевиќ
Офицер: Димитар Кожухаров

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online