Loading Events
  • This event has passed.
октомври 14, 2017 @ 8:00 pm
150ден

ГРАДСКИ ТЕАТАР ЃАКОВИЦА – ЃАКОВИЦА, KОСОВО

Контрoверзната драма “Маченик” од германскиот драматург Мариус Вон Мајенбург не воведува во животот на младиот Бенџамин Синклер. Тој го претставува католичкиот фундаментализам, отежнувајќиим го животот на тие што го опкружуваат. Како темпирана бомба, приказната ја возбудува публиката, но истовремено освојува прикажувајќи колку е збунувачки современиот свет со неизбежниот притисок да се биде политички коректен, толерантен и без предрасуди,отпочнувајќи една бескрајна дебата за религијата,догмата и науката.

Купи Билет Онлајн