Loading Events
  • This event has passed.
април 3 @ 8:00 pm
300ден

МАДАМ БАТЕРФЛАЈ – ЏАКОМО ПУЧИНИ 

madam baterflaj - makedonska opera i balet

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Александар Текелиев (Бугарија)
Сценограф: Живојин Трајановиќ
Костимограф: Лира Грабул
Концерт-мајстор:
Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓургица Дашиќ
АссДиригент: Катерина Стојковска
АссРежисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

Настапувааат:
Чо Чо Сан: Сандра Митровска
Пинкертон: Ѓорѓи Цуцковски
Шарплес: Борис Трајанов
Сузуки: Марика Поповиќ
Горо: Дејан Стоев
Бонзо: Невен Сиљановски
Јамадори: Игор Гиновски
Кејт Пинкертон: Злата Тошевска
Синот На Чо Чо Сан:
Комесар: Зоран Даскаловски
Офицер: Марко Гапо

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online