Loading Events
  • This event has passed.
октомври 12, 2017 @ 8:00 pm
150ден

ТЕАТАР „АНДОН ЧАЈУПИ“ – КОРЧА, АЛБАНИЈА

Претставата „Куќата на Бернарда Алба“на Фредерико Гарсија Лорка е спектакл на отворено. Ова е единствениот перформанс на фестивалот што ќе се одржи во неконвенционален простор. Се потрудивме приказната да ја адаптираме на местото на дејствието,со цел публиката полесно да се соживее и да ја доживее како блиска. Посетителите ќе имаат можност да ја следат претставата во автентичен амбиент и да се почуствуваат како навистина да се наоѓаат во куќата на Бернарда Алба.

 

Купи Билет Онлајн