Loading Events
  • This event has passed.
јуни 3 @ 8:00 pm
850ден

Мулдимедиалниот перформанс под наслов „И коњите ги убиваат, зар не ?“ кој е во ко-продукција на Македонска Филхармонија и 3D Proekt Studio, ќе се оджи премиерно на 3-ти Јуни. Станува збор за спектакулано 3D Mapping Show , во кое покрај аудио и видео сензацијата ќе има и актерска игра. Во главната улога е актерот Дејан Лилиќ. 3D Mapping-от е базиран на музички аранжман од маестро Џијан Емин и легендарните хитови на Led Zeppelin, испреплетени со музичките дела на Дмитри Шостакович и миленикот на Kubrick – Aram Khachaturian. 3D Mapping-от и видео анимациите се на Милчо Узунов и режија на  Златко Славенски. 

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online