Loading Events
  • This event has passed.
мај 22 @ 8:00 pm
500ден

46. МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ
Асим Хорозиќ
ЗМЕЈОТ ОД БОСНА
22.5.2018 / 20.00 ч.
Гостува: Народен театар Сарево

Либрето: Нијаз Алиспахиќ
Диригент: Нада Матошевиќ Орешковиќ
Режисер: Озрен Прохиќ
Костимограф: Вања Поповиќ
Сценограф: Вања Поповиќ и Озрен Прохиќ
Кореографија и сценски движења: Белма Чечо Бакрач
Диригент на хор: Данијел Жонтар
Светло дизајн: Моамер Шаковиќ
Видео дизајн: PAL – e
Асс. композитор: Тони Топлан
Асс. режисер – инспициент: Гордан Симиќ

Корепетирори: Даниел Жонтар, Ненад Тешиќ, Аида Јажиќ и Фуад Шетиќ
Суфлер: Марина Поточник

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online