Loading Events
  • This event has passed.
октомври 17, 2017 @ 8:00 pm
150ден

ЈИРЈИРАК ТЕАТАРСКА КОМПАНИЈА – ТЕХЕРАН, ИРАН

“Зборувај Медеа” е збир на различни впечатоци и мислења за „Медеа“, како што ние ја знаеме. Ова е приказна за моќна жена, која се чувствува запоставена и неподдржана. Во нејзината осаменост, таа ја насочува својата одмазда кон сопругот и мажите во нејзиното општество, што ги прави нејзините страдања слични како оние на Прометеј. Оваа претстава им изразува почит на сите жени низ времето кои страдале од угнетување и нељубезност.

Купи Билет Онлајн