Loading Events
  • This event has passed.
март 21 @ 8:00 pm
300ден

ЖИЗЕЛ – АДОЛФ АДАМ

baletska pretstava zizel - makedonska opera i balet 

Диригент: Иван Еминовиќ
Кореограф: Леонид Лавровски (Русија)
Сценограф: Милета Лесковац
Обнова на сценографија: Зоран Костовски
Костимограф: Александар Ношпал
Концерт мајстор:
Репетитори: проф. м-р Тања Вујисиќ-Тодоровска, Лора Тарчуговска, Билјана Пашариковска

Во главните улоги:
Жизел: Мими Поп Алексова Атанасовска
Алберт: Бобан Ковачевски
Хиларион: Дојчин Дочев (Бугарија)
Мирта: Ивана Коцевска

НАСТАПУВА БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ И ОРКЕСТАРОТ НА МОБ

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online