Loading Events
  • This event has passed.
октомври 16, 2017 @ 8:00 pm
150ден

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРНА ДЕКОНТАМИНАЦИЈА – БЕЛГРАД, СРБИЈА

„Визии од сребрениот век“e приказна за незамисливото; Фатима им припаѓа на преживеаните, додека нејзиниот маж и син, како и многу други, не. Воените профитери не дозволуваат војната да заврши. Мировните трупи немо набљудуваат. Нема помош за жртвите. Тие стануваат недопирливи во сопствената осаменост. Театарот не мора да се бави со политика и најверојатно нема да може да понуди решение. Но може и треба да поставува прашања за луѓето кои се вмешани во историските случувања, за оние кои преживеале и кои морада продолжат да живеат со товарот на преживеаното.

Купи Билет Онлајн