Loading Events
  • This event has passed.
мај 31 @ 8:00 pm
500ден

46. МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ
Џузепе Верди
АИДА
31.5.2018 / 20.00 ч.
Оперската претстава е посветена на Данка Фирфова, сопран.
Еден од основоположниците на професионалната опера во Р. Македонија

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Зоран Костовски
Костимограф: Елена Дончева
Кореограф: Снежана Филиповска
Концерт-мајстор: Климент Тодороски
Асс. хор-мајстор: Ѓурѓица Стојчевска, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреј Наунов

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online