Loading Events
  • This event has passed.
November 23, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm
300ден

Еден од темелите на светскиот оперски репертоар, партитурата на „Травијата“ изобилува со фантастични музички сегменти што уживаат огромна популарност на оперските и концертни подиуми ширум светот. Токму генијалната музика, но и комплексното „безвременско“ либрето и живописните ликови кои зборуваат за универзалноста на човековата природа ја сместуваат „Травијата“ меѓу најпопуларните, и истовремено најинтимни оперски ремек-дела на Џузепе Верди.

Диригент: Бисера Чадловска
Ассдиригент: Катерина Стојковска
Режисер: Верена Штојбер (Германија)
Сценограф и костимограф: Софија Шнајдер (Германија)
Кореограф: Саша Евтимова
Светло дизајн: Васко Лисичов
Концертмајстор:
Асс.режисер: Љупка Јакимовска, Трајко Јордановски
Асскостимограф: Бранкица Јордановска, Инес Гоља, Драгица Киранџиска
Ассхор мајстор: Ѓурѓица Дашиќ, Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

НАСТАПУВААТ:
Виолета Валери: Ана Дурловски
Алфред Жермон: Дарко Нешовски
Жорж Жермон: Марјан Јованоски
Флора: Марика Поповиќ
Анина: Александра Лазаровска-Василевски
Барон Дуфол: Кристијан Антовски
Маркиз Д’ Обињи: Драган Ампов
Гастон: Дамјан Попоски
Д-р Гренвил: Борко Биџовски
Џузепе: Игор Гиновски
Комесарио: Ернес Ибраимовски

Оркестарот, хорот и балетскиот ансамбл на МОБ

Инспициенти: Мирче Стојчевски, Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева

Buy Tickets Online