Loading Events
  • This event has passed.
December 7, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm
300ден

Својата праизведбата оваа опера ја имала во 1842 година во Миланска Скала. Таа е една од најпопуларните оперски претстави на Верди и, се пишува, дека со нејзината прва изведба почнала неговата вистинска уметничка кариера.

Диригент: Иван Еминовиќ
Асс. Диригент : Катерина Стојковска
Режисер: Огњан Драганов (Бугарија)
Сценограф: Живојин Трајановиќ
Костимограф: Тања Медарова-Стојановска
Асс.режисер:Трајко Јордановски
Концерт-мајстор: 
Асс.хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ,Јасмина Ѓорѓеска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева,  Андреја Наунов

НАСТАПУВААТ:
Набуко: Ристе Велков
Абигаиле: Павлина Новакова-Георгиев
Фенена: Ирена Кавкалеска
Исмаил: Дарко Нешовски
Захарие: Александар Стефаноски
Големиот свештеник: Диме Петров
Ана: Марија Наумовска
Абдало: Зоран Даскаловски

Инспициенти: Мирче Стојчевски, Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ
Суфлери: Светлана Георгиева, Павлинa Здравкова

Buy Tickets Online