Loading Events
  • This event has passed.
November 29, 2017 @ 8:00 pm - 11:00 pm
300ден

Лебедово езеро е љубовна приказна, која ја раскажува вечната борба меѓу доброто и злото. Балет во два чина. Либрето и музичка редакција: В. Јаременко и А. Баклан; Кореографски фрагмен­ти: Л. Иванов, М. Петипа и Ф. Лапухов.

Диригент:
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Главен репетитор и педагог: проф. м-р Тања Вујисиќ Тодоровска
Сценограф: Андреј Злобин (Украина)
Костимограф: Гана Ипатиева (Украина)
Репетитори: Лора Тарчуговска, Горан Божинов
Концерт мајстор: 

НАСТАПУВААТ:
ОдетаОдилија:
Принц Зигфрид:
Ротбарт:

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ И БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ НА МОБ

Buy Tickets Online