Loading Events
  • This event has passed.
November 17, 2017 @ 8:00 pm - 10:00 pm
300ден

„Дамата со камелии“ е балетска продукција која наиде на одличен одзив кај публиката и беше оценета со позитивна критика на премиерата  на 31 октомври 2014 година. Музиката е од прославениот Џузепе Верди, а драматуршката подлошка е земена од неговата популарна „Травијата“. Кореографијата е на гостинот од Русија, Василиј Медведев, прекрасните костими и убавата сценографија се дело на Павол Јураш, гостин од Словачка.

Кореограф: Василиј Медведев (Русија)
Сценографкостимограф и дизајн на светло: Павол Јураш (Словачка)
Асс. кореограф: Станислав Фечо (Чешка)

Настапуваат солисти, балетскиот ансамбл и Оркестарот на Македонската опера и балет.

Buy Tickets Online