Loading Events
  • This event has passed.
February 23 @ 8:00 pm
300ден

Првин ќе ме земеш, после ќе ме…

teatarska pretstava prvin kje me zemes, posle kje me ... - teatar komedija 

Дејствието на претставата се случува овде и сега, во еден реален временски интервал, за време на едновечерна средба „на слепо“, помеѓу лекторката Кети-Мјау Соколовска и ветеринарот Ѓорѓи Мучев. Тој, маж со неуспешен брак зад себеси, решен – никогаш повеќе да не се жени и на оваа средба гледа само како на едновечерна авантура, таа – девојка со веќе донесена одлука – да се мажи на оваа средба, уште истата вечер.

Режијата е на Ѓорѓи Ризески, сценографијата на Роберт Ристов, а костимографијата на Елена Лука. Играат Роберт Ристов, Мирјана Ристов и Дарко Вељиќ.

teatarska pretstava prvin kje me zemes, posle kje me... - teatar komedija

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online