Loading Events
  • This event has passed.
February 21 @ 8:00 pm
400ден

Дон Џовани е опера во два чина со музика од Волфганг Амадеус Моцарт и италијанското либрето на Лоренцо Да Понте која се базира на легендите за Дон Жуан, измислен развратник и заводник.

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Лев Пуљиезе (Италија)
Сценограф: Марија Ветероска
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Кореограф: Oлга Панго
Концертмајстор: Јане Бакевски
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓоргеска, Ѓургица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

Купи Билет Онлајн

Buy Ticket Online